Осінні роботи в саду

Рослини вашого саду потребують підготовки до зими.

Найбільшої уваги потребують молоді рослини та рослини із низькою морозостійкістю. Зауважимо, основну частину робіт необхідно провести раніше, ніж денна температура сягне -5 ºС.

Плодовий сад

До списку осінніх операцій у плодовому саду варто занести наступне:

Обрізування

Окрім формувальної, щорічної обрізки, варто, оглянувши дерево,  видалити пошкоджені, деформовані гілки, плоди. Зрізи обробляють мідним купоросом, змащують садовим варом. Стовбури очищують від моху, білять.

Прибирання

Прибирають не тільки гілки після обрізування, а і листя та плоди. Особливо з газону. В опалому листі зберігаються шкідники, розвиваються збудники захворювань. Навесні можлива поява гнилі або грибних захворювань. Сад має бути максимально ретельно прибраний.

Обробка від захворювань та шкідників

Осінь є дуже вдалим моментом для боротьби зі шкідниками. Можна обробити дерева та чагарники і від грибкових захворювань, і інсектицидами або комплексними препаратами.

Підживлення

Під дерева вносять органічне або комплексне безазотне добриво.

Розпушування

Розпушування ґрунту корисне для рослин. Паразити, що влаштувалися на зимівлю, вимерзнуть, а волога від дощів та снігопадів та корисні речовини досягнуть кореневої системи.  

Полив

Дуже важливо, щоб рослини були добре зрошені перед настанням холодів. Полив потрібно проводити поступово, щоб вода просочувалася без утворення калюж. Молоді дерева поливають по периферії пристовбурного кола, а дорослі-рівномірно, по проекції крони. Витрата води 40-50л на кв.м площі зрошування.

Захист від гризунів

Нижню частину стовбурів молодих дерев  потрібно огорнути спеціальною сіткою або саморобними засобами. Якщо матеріал не пропускатиме повітря, потрібно попередньо огорнути стовбур мішковиною.  

Укриття на зиму

Найменш стійкі культури, такі, як виноград, слід вкрити агротканиною, влаштовуючи навколо рослини намет. Якщо взимку ви прибиратимете чистий сніг з доріжок, корисно буде висипати його під дерева.

Хвойні рослини.

Більшості молодих рослин, що адаптовані до наших кліматичних умов, достатньо буде мульчування хвойною корою або тирсою.

Оскільки хвойні рослини не припиняють свого розвитку і взимку, на початку вересня допустимим буде внесення осіннього, безазотного добрива.  Корисним є і, так званий, вологозарядний полив. В останні, відносно теплі дні, рослини ретельно поливають.

До середини грудня рослини досягають стану максимального спокою. Цей час є найменш травматичним для обрізки та формування хвойних рослин.

 Газон

Вересень-найкращий час для ремонту, підсіву газону. Інтенсивність поливу поступово знижується, але, відповідно до погоди.

У жовтні слід провести аерацію, осіннє підживлення фосфор-калійним добривом. Не варто запускати стрижку. Ідеальна висота газону на зиму 5см.

Газон буде менше хворіти, якщо видаляти опале листя, не залишаючи його під снігом.

Посадка

Не варто забувати і про те, що осінь – вдалий час для посадки рослин. Добре приживаються і молоді плодові деревця, і великі рослини з комом. Не варто упускати можливість придбати нового мешканця вашого саду.

Компанія «Ваш садівник» здійснює всі необхідні роботи в саду, підготовку ділянки до зими, а також посадку і пересадку рослин.

Ціни та послуги

☎(050) 334 60 70