Посадка рослин

Посадка рослин – процес трудомісткий, але досить простий, якщо дотримуватися нескладних правил.

По-перше, не варто забувати про те, що рослини – матерія жива, вони мають свої уподобання щодо освітленості, кислотності ґрунту, зрошення та умов зростання вцілому. Перш ніж купити рослину, що сподобалася, варто переконатися, чи буде даній рослині комфортно на вашій ділянці. Місце для висадки рослини має відповідати наведеним критеріям.

У розділі про підготовку ґрунту для влаштування газону, ми досить детально розглянули різновиди ґрунтів та способи їх приведення до родючого виду. Ті самі прийоми використовують і при посадці рослин.

Під рослину викопують яму достатньої глибини і ширини, на її дно поміщають шар дренажного матеріалу, потім яму заповнюють родючим ґрунтом. Величина ями залежить від розмірів кореневої системи дорослої рослини – рослина, слідуючи шляхом найменшого опору, довгий час розміщуватиме свою кореневу систему в тому комі родючої землі, якою ми заповнили яму. Тому, перед посадкою слід уточнити характеристики кореневої системи дорослої рослини.

Якщо ви можете забезпечити рослині регулярний полив, а це є надзвичайно важливим фактором її виживання, можна внести добрива.

В якості дренажа використовують керамзит або биту цеглу, а ось щебінь використовувати небажано.

Висаджену рослину бажано закріпити за допомогою жердин або розтяжок, стовбур потрібно огорнути, перед прив’язуванням розтяжок .

Вам можуть бути цікаві й інші наші статті:

Посадка плодових рослин з відкритою кореневою системою

“Ваш Садівник” здійснює посадку декоративних та плодових рослин будь-якого розміру в Києві та Київській області. Вартість посадки, як правило, становить 30-50% вартості рослини.

☎(050) 334 60 70