Обрізування малини

Компанія «Ваш садівник» здійснює обрізування малини, плодових та декоративних культур у Києві та Київській області. Наш телефон ☎ (050) 334-60-70. Умови та ціни

Існує декілька способів обрізки малини, які добре себе зарекомендували.

Перший спосіб – традиційне обрізування малини рано навесні. У Києві та Київській області обрізка малини припадає, зазвичай, на квітень, коли зійшов сніг та ймовірність заморозків невелика. Стебла малини обрізають до першої повноцінної бруньки. Видаляють і старі, пошкоджені пагони.

Другий спосіб-дворазове обрізування малини (обрізування за методом Соболєва). Для отримання багатого врожаю малини її слід обрізати двічі.

Перше обрізування здійснюється наприкінці травня-початку червня, залежно від погоди та зайнятості садівника. Молоді пагони вкорочують на 15 см, залишаючи їх висоту трохи більше 65-80см. Така пізня обрізка припиняє зростання кущів малини у висоту та стимулює розростання бічних пагонів.

Наступне обрізування здійснюють ранньою весною, при появі перших бруньок. Таким чином, на одному кущі будуть розвиватися пагони різного віку, що значно продовжить період плодування малини.


Обрізування дерев.

Всі статті розділу:

☎(050) 334 60 70