Крапельний полив саду і городу

Щороку ми нетерпляче чекаємо справжнього тепла, але разом із ним з’являється безліч турбот. Одна з них – полив. Поливати рослини з садового шланга – заняття досить довге та трудомістке. Крім того, Вам доведеться поливати незалежно від наявності вільного часу, сил та бажання.

Використовуючи крапельні системи поливу в саду, ви не тільки полегшите свою працю, але й підвищите якість поливу. Існує кілька груп обладнання для крапельного поливу, скомбінувавши які, можна забезпечити водою будь-які рослини на Вашій ділянці.

• Дерева та чагарники

Дерева та окремі чагарники, що вимагають регулярного поливу, можна поливати за допомогою крапельниць для мікрокрапельного поливу.

Крапельниця регульована

Така крапельниця може бути встановлена безпосередньо в пластикову трубу, якою подається вода. Витрата води крапельниці регулюється від 0 до 70 л/годину.

Крапельниця регульована на стійці

Така крапельниця дозволяє регулювати витрати води в залежності від тиску в системі в межах від 0 до 40л/годину. Стійка дозволяє фіксувати крапельницю безпосередньо під рослиною, що поливається. Крапельницю з’єднують з трубою гнучкою тонкою трубкою і встановлюють під рослину.

Таким чином можна встановлювати крапельниці на відстані від труби, що подає. Слід зазначити, що це відстань має перевищувати 30см.

• Клумби та борбюри

Клумби, огорожі та інші густо засаджені ділянки доцільно поливати за допомогою крапельної труби. Крапельна труба являє собою поліетиленовий рукав з встановленими в ньому емітерами для подачі води. Емітери розташовані на відстані 10-33 см. Витрата води з одного емітера, залежно від тиску, становить 2-2,6 л/год.

Трубка досить м’яка та гнучка, тому її укладання не вимагає використання спеціального обладнання та великого досвіду. Для монтажу використовують потрійні з’єднання у місцях розгалужень та кутові з’єднання у місцях перегинів. Підключення здійснюють за допомогою крана.

Термін служби такої труби складе близько 5 років при акуратному використанні – трубу слід забирати перед заморозками і зберігати нещільно згорнутою, без перегинів.

• Грядки та міксбордери

Ділянки з однорічними рослинами доцільно поливати за допомогою крапельної стрічки. Її вартість невелика, але й термін служби становитиме не більше 2 років. Вона зручна в роботі, її комплектують недорогими пластиковими фітингами.

Типова схема розміщення крапельного обладнання підпорядковується основним принципам гідравліки та досить проста.

Від магістральної гілки, що подає воду, за допомогою трійників або кутових з’єднань відводяться зрошувальні гілки. Магістраль оснащують фільтром, оскільки крапельні системи чутливі до якості води, і, при необхідності, знижувачем тиску. Не слід робити надто довгих, порівняно з іншими, зрошувальних гілок або гілок складної конфігурації.

Компанія “Ваш садівник” здійснює проектування та монтаж систем крапельного поливу у Києві та Київській області.

Контакти

☎(050) 334 60 70