газон

Технологія посіву газону

Газон, як і будь-яка інша екосистема, формується поступово, і його якість залежатиме від правильності виконаних робіт та використаних матеріалів. Створення газону можна умовно розділити на дві фази: активну фазу – підготовку та посів, і фазу догляду – укос, підживлення та обробку. Активна фаза створення газону включає наступні етапи:

  • Грубе планування ґрунту. На цій стадії ми займаємося геопластикою землі – з урахуванням рівнів доріжок, вимощення, бордюрів та необхідних ухилів. За необхідності здійснюється вибірка або завезення чорнового шару ґрунту. На цьому етапі, за необхідності, закладається система автоматичного поливу.
  • Чистове планування. Включає довіз родючого ґрунту. Для створення здорового газону із міцною дерниною необхідно 10 см родючого ґрунту. Склад ґрунту залежить від чорнового шару ґрунту. Так, для піщаних грунтів використовують суглинистий чорнозем, для затримання вологи в грунті, а для суглинистих – торф’яно-піщані суміші, щоб уникнути замокання газону.
  • Посів газону.Найвідповідальніша стадія, на якій виключно важливим є правильний підбір і дозування насіння, а також спосіб посіву. При сівбі враховується освітленість ділянки, способи поливу, навантаження на газон, регулярність догляду. При неправильному посіві навіть найдорожчі насіння не забезпечать красивого і здорового трав’яного покриву. Компанія «Ваш садівник» використовує не лише готові газонні суміші, але й створює індивідуально підібрані газонні суміші.
  • Прополка та укос газону. При створенні газону посівним способом не обійтися без прополювання. Виполювання бур’янів необхідно проводити своєчасно, не дозволивши їм укорінитися, щоб не пошкоджувати паростки, що вже зійшли. Перший укіс проводять, орієнтовно, на 2-3 тижні після посіву, точні терміни укосу залежать від сукупності факторів, супутніх посіву. Після проведення другого укосу створення газону перетворюється на другу фазу – фазу догляду.

Назвати посіяну траву газоном можна лише до 8-9 тижня, коли зійдуть усі складові газонної суміші. Після чого головним і дуже непростим завданням є підтримка газону у добрій формі.

Компанія «Ваш садівник» пропонує послуги зі створення газону та догляду за ним.

☎(050) 334 60 70